Kan man fjerne smerter på 5 minutter?

#muskelsmerter på arbejde

Har du indimellem muskelsmerter imens du er på arbejde? Spændinger i nakke?  I hovedet? Eller i lænden? Vil du have et tip til at komme af med dem? 

 

Tænk dig ind i en situation hvor der går lidt stærkt fx på arbejde, hvor der opstår  smerter i din ryg, nakke eller hoved. Dine tanker flyver af sted, “du burde ikke have så ondt, jeg har jo lavet mine rygøvelser, måske ikke så flittigt men…” Du bliver oven i købet måske vred på dig selv over at du igen, igen oplever de samme smerter. “Typisk også lige i dag hvor jeg har det vigtige møde. Nå men jeg må tage mig sammen og arbejde videre.”

 

Dette er et klassisk eksempel på hvordan din krop, tanker, følelser og handlinger hænger sammen. Hvad du har bruge for her er, fem minutter, hvor du kan bryde den onde cirkel. 

  1. Fem minutter, hvor du trækker dig tilbage om muligt udenfor ellers bare på toilettet eller på rengørings depotet. 
  2. Sæt dig eller læg dig ned. 
  3. Fokusere på din vejrtrækning uden at lave den om, efter et par vejrtrækninger prøv stille at få vejret længere ned i maven, du fylder maven med luft, maven buler ud som en ballon. 
  4. Fokusere nu kun på mavens bevægelser, følg din navles rejse ind og ud. Der kommer tanker ja om “Hvorfor pokker ligger jeg her, når nu jeg har så travlt”, “Hende Linnéa, fra Linnéas kropsterapi, kender ikke til det rigtige liv”, ja alle mulige tanker kommer. 
  5. Du prøver at være blid ved dig selv, vender blot tilbage til navlens rejse, ind og ud. 
  6. Nu forestiller du dig at du ånder ind i din smerte, lige i centrum af smerten. Bare for at registrere om den forandrer sig. Der skal ikke ske noget specielt her, du ånder ind i centrum af smerten, registrerer den og ånder ud. Prøv det i et par minutter, hvor fokus er på din vejrtrækning ind i smerten og intet andet.
  7. Tak nu dig selv for at du tog dig selv og dine behov seriøst.

 

Sker der en forandring i din krop, tanker, følelser og handlinger? Giv det en chance! Prøv det næste gang du har smerter og hvor ting kører lidt hurtigt.

God dag!

Knus fra Linnéas Kropsterapi